Dominee Kievit

Ik ben opgegroeid vanaf 1974 tot begin jaren ‘90 aan de Swagermanstraat 40 in Hardegarijp. Mijn vader was dominee Kievit, hij is in 2006 op 74-jarige leeftijd overleden in Badhoevedorp.
Iedereen die mijn vader gekend heeft, zal zeggen dat hij een markant figuur was. Een beetje een vreemde vogel, maar met een goed hart. Geen gemakkelijke figuur, hij had zo zijn mening over Samen Op Weg, heeft in de kerkenraad af en toe veel stof doen opwaaien door zijn mening niet onder stoelen of banken te steken. Maar hij was ook een trouw bezoeker van zijn gemeenteleden, tot in de verste uithoeken van Nederland en soms zelfs daarbuiten en bood aan iedereen die dat nodig had een luisterend oor, troost en bemoediging.
Ikzelf heb vele gekke, leuke, ontroerende, irritante en hilarische herinneringen aan mijn vader. Ik wil graag een boek schrijven over mijn vader. Over wie hij was, hoe hij zo geworden is, over wat hij gedaan heeft in zijn loopbaan en wat hij aan positieve en negatieve acties en reacties teweeg heeft gebracht. Daarom ben ik op zoek naar herinneringen aan mijn vader, dominee Kievit. Dat kan van alles zijn, het mogen losse flarden zijn maar ook hele verhalen. Het mag positief, maar eventueel ook negatief zijn. Wellicht heeft hij veel voor u kunnen betekenen, of heeft hij u tegen het zere been geschopt. Herinneringen van mensen die met hem hebben samengewerkt, bijvoorbeeld in de kerkenraad, moderamen, als ouderling of in wat voor vorm dan ook, zijn zeer welkom.
Herinneringen aan mijn vader kunt u mailen of schrijven en indien mogelijk en gewenst kom ik graag bij u langs om uw verhaal persoonlijk te horen en op te schrijven. Ook foto’s van mijn vader ontvang ik heel graag!
Tot slot is het fijn u te kunnen vertellen dat het ons als gezin Kievit allemaal goed gaat. Mijn moeder is inmiddels 82 en hoewel ze de ziekte van Kahler heeft gaat het haar relatief goed, rijdt ze nog graag auto en ze is nog net zo ondernemend als altijd. Ze woont een wijk bij mij vandaan in Zoetermeer en we zien elkaar dan ook regelmatig. Mijn broer Adriaan is onlangs 50 geworden, heeft een eigen praktijk als neuropsycholoog en woont in Amsterdam. Broer Ruurd is 48, getrouwd met Marjolein en ze hebben samen 3 kinderen. Ruurd is gezagvoerder bij de KLM en ze wonen in Hoogland, vlakbij Amersfoort. Mijn zusje Margreeth (44) is getrouwd met Henri, ze is consultatiebureauarts en woont in Purmerend. Mijn pleegbroer Ron is in 1995 overleden. Ikzelf heb een dochter van 11, mijn man is in 2009 overleden en had uit een eerder huwelijk een zoon van inmiddels 16, die ook regelmatig bij ons over de vloer komt. Ik heb mijn baan als teamleider bij VluchtelingenWerk onlangs opgezegd en kan mij nu wijden aan het schrijven van het boek over mijn vader.
Herinneringen aan mijn vader kunt u mailen naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of per post naar Kernbaan 10, 2728 RA Zoetermeer. Bellen kan natuurlijk ook: 06-49629470.
Graag verneem ik of ik u eventueel persoonlijk mag interviewen en wat uw contactgegevens zijn.
Alvast enorm bedankt en wie weet tot ziens!
Hartelijke groet,
Gerda Kievit