Heeft u de filmavond van Vorming en Toerusting gemist, of wilt u de film thuis gewoon nog eens bekijken? Onze collectie bestaat inmiddels uit vijf mooie films met inhoud, die u op verzoek kunt lenen. Neem hiervoor contact op met Hanny de Boer (tel. 474210 na 18.00 uur).
1.    Des Hommes et des Dieux (2011)
Een klooster, ergens hoog in de Maghrebijnse bergen tijdens de jaren ’90. Acht Franse monniken leven er in harmonie met hun islamitische dorpsgenoten. Terreur en geweld nemen echter langzaam maar zeker de bovenhand in de regio. Als de monniken besluiten om enkele gewonde terroristen te behandelen, reageren de autoriteiten furieus…

2.    Troubled Water (2009)
Jan Thomas komt vrij uit de gevangenis waar hij acht jaar heeft gezeten voor kindermoord. Deze moord heeft hij altijd ontkend en hij is vastberaden na zijn vrijlating iets van zijn leven te maken. Hij weet een baan te krijgen als organist bij een kerk in Oslo, waar hij wordt herkend door de moeder van het kind dat acht jaar geleden verdween.

3.    Le Fils de l’Autre (2012)
Wanneer Joseph zijn dienstplicht bij het Israëlische leger wil starten, ontdekt hij dat hij niet de biologische zoon van zijn ouders is. Hij is bij zijn geboorte verwisseld met de Palestijnse Yacine. Deze onthulling verandert het leven van beide families ingrijpend. Het dwingt hen hun eigen identiteit, waarden en overtuigingen vanuit een totaal nieuw licht te bekijken.

4.    Monsieur Lazhar (2011)
De Algerijnse immigrant Lazhar vervangt op een lagere school in Montréal de plaats in van de lerares die tragisch om het leven is gekomen. Terwijl hij de kinderen helpt om te gaan met hun verlies, heeft hij omgekeerd baat bij de onschuld die zij nog in zich dragen. Een ontroerende film over verwerking van rouw, schuldgevoel, vriendschap en hoop.

5.    Oranges and Sunshine (2011)
Margareth Humphreys, een sociaal werkster uit Nottingham, ontdekt een van de meest spraakmakende schandalen van deze tijd: de georganiseerde deportatie van kinderen uit kindertehuizen in Engeland naar Australië.