Fairtrade

Dit werd in 2011 beloond met het behalen van het Fairtrade Kerk-certificaat. Vanaf dat jaar mag zij zich Fairtrade Kerk noemen. In 2014 werd het certificaat verlengd en ook dit jaar wordt de titel geprolongeerd. De PKN gemeente Hurdegaryp laat zien nog steeds enthousiast met Fairtrade bezig te zijn. Dit doet men door Fairtrade producten te gebruiken en onder de aandacht te brengen. Verder organiseert de kerk activiteiten waarin Fairtrade een rol krijgt. Kortom: een beloning waard!

Het bericht dat de titel Fairtrade-kerk verlengd is, is met veel enthousiasme ontvangen.
Als ZWO-commissie en als kerk vinden wij het belangrijk dat het certificaat verlengd is. We zien het als een teken dat we als kerk en commissie op de goede weg zijn de mensen in onze kerk en er buiten te vertellen over Fairtrade en om ze kennis te laten maken met Fairtrade-producten. Zo ook om meer bekendheid te geven en aandacht te vragen voor de problematiek in de ontwikkelingslanden waar de producenten een goede prijs dienen te krijgen voor hun producten. Op deze manier kunnen ze bouwen aan een beter leven en aan de toekomst van hun kinderen.

Over Fairtrade Kerk
'Fairtrade Kerk' is een eervolle titel. Deze titel toont aan dat je als kerk structureel Fairtrade- producten gebruikt, over eerlijke handel communiceert en met acties zorgt voor meer aandacht voor eerlijke handel. Aan de hand van deze 3 criteria toon je als kerk aan dat je je inzet voor duurzame economische ontwikkeling van mensen in ontwikkelingslanden.
Zie ook de informatie op onze site hier, en meer info op www.fairtradegemeenten.nl